Η φιλοσοφία μας

Η βασική φιλοσοφία του γραφείου μας διαμορφώνεται από ένα δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο, το οποίο συνδυάζει:

 • την πρωτοπορία
 • τη φαντασία
 • την τολμηρή σύνθεση,
 • την καινοτομία
 • τη λειτουργικότητα
 • τη λεπτομερειακή και σε βάθος κατανόηση των παραδοσιακών πρώτων υλών και τεχνικών
 • τη χρήση των βιομηχανικά παραγόμενων υλικών, δοκιμασμένων και καινοτόμων
 • το σεβασμό σε όλα ανεξαιρέτως τα χρησιμοποιούμενα υλικά και την βαθιά γνώση των ιδιοτήτων τους
 • τη διαρκή ενημέρωση και στο θεωρητικό τομέα και στον κατασκευαστικό και σε αυτόν των υλικών
 • την τεχνολογία
 • την πολύχρονη πείρα στον τομέα της μελέτης αλλά και της κατασκευής
 • την εξειδικευμένη γνώση στην δυναμική ανάλυση των φορέων
 • την ευχέρεια ολιστικής διαχείρισης του τεχνικού έργου (ιδιοκτησιακό, στοιχεία κτηματολογίου και Πράξεων Εφαρμογής, αποτυπώσεις, συστάσεις καθέτου και οριζοντίου ιδιοκτησίας, θέματα Γενικού και Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, φωτορεαλισμός, τρισδιάστατη απεικόνιση, στατικά, Αντισεισμικά, θεμελιώσεις, επίβλεψη ή και επιστασία κατασκευής, παρακολούθηση έργου, οικονομική ανάλυση, χρονικός προγραμματισμός, υπηρεσίες συμβούλων μηχανικών, αξιοποίηση γης και ακίνητης περιουσίας, αξιολόγηση-εκτίμηση ακινήτων, ειδικά θέματα)
 • τον αδιαπραγμάτευτο προσανατολισμό σε ποιοτικές και ασφαλείς κατασκευές

με τελικό στόχο να προκύψει το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα που θα καθρεφτίζεται σε ένα έργο με τη δική του προσωπικότητα και το δικό του ξεχωριστό ύφος, παραπέμποντας στην ομορφιά της μοναδικότητάς του.

Το γραφείο μας στελεχώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες μηχανικούς και χρησιμοποιεί ικανά και αποτελεσματικά συνεργεία κατασκευής, τα οποία συνεχώς ελέγχει και παρακολουθεί.

Πού έγκειται η διαφορετικότητά μας;

Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε απλά ένα έργο ή να υλοποιήσουμε μια επένδυση, αλλά να μετατρέψουμε τις ιδέες, τα όνειρα, τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δυνατότητες και το όραμα εν ολίγοις, σε ύλη λειτουργική, ασφαλή, φιλική, όμορφη, αυθεντική.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα στεγάσει απλά τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους, αλλά αυτό που επιπρόσθετα θα τους δώσει ασφάλεια, ομορφιά, ικανοποίηση, άνεση, λειτουργικότητα και θα δομήσει εν τέλει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανθοφορία των συναισθημάτων τους και της ίδιας της ζωής τους.

Πώς φτιάχνουμε ένα σπίτι;

 1. Με το επιτελείο των συνεργατών μας, ορίζουμε μια συνάντηση με τον εργοδότη.
 2. Συζητάμε με τον πελάτη τι έχει στο μυαλό του, τι θέλει, πώς εκείνος το φαντάζεται, ποιες είναι οι προδιαγραφές του. Βλέπουμε τον χαρακτήρα του και μέσα από διάλογο, προσπαθούμε να κάνουμε ένα αδρό «ψυχογράφημα» και να ανιχνεύσουμε κρίσιμα στοιχεία της προσωπικότητάς του
 3. Εξετάζουμε το διαθέσιμο οικόπεδο, την περιοχή, το υπόλοιπο περιβάλλον, δομημένο ή μη, το κλίμα, τις ιδιαίτερες συνθήκες, τη γενικότερη μορφολογία, τη σεισμικότητα της περιοχής, και όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, ώσπου να έχουμε μια συνολική εικόνα για το έργο και το χώρο, εντοπισμένο και ευρύτερο.
 4. Λαμβάνουμε υπόψη τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης της περιοχής, τα όσα ισχύουν για τον συγκεκριμένο τόπο και όλα όσα πολεοδομικά είναι απαραίτητα για την άριστη υλοποίηση της πρότασής μας.
 5. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε το σπίτι, τους χώρους, τις λειτουργίες, καταλήγουμε στη μορφή, στον όγκο, στις αναλογίες, στο στυλ, στην προσωπικότητα που θέλουμε να έχει, στα επιμέρους μορφολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, στη δομή, στην ενεργειακή του συμπεριφορά. Το αποτυπώνουμε στον υπολογιστή και στο χαρτί.
 6. Καλούμε πάλι τον εργοδότη και γίνεται η παρουσίαση της πρότασής μας. Εξηγούμε αναλυτικά, εκθέτουμε τα πώς και τα γιατί, δίνουμε απαντήσεις και μέσα από γόνιμη συζήτηση, εντοπίζουμε τυχόν σημεία που θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν. Τέλος, συμφωνούμε από κοινού σε τυχόν αλλαγές.
 7. Μελετάμε πάλι το έργο με βάση τα νέα δεδομένα και καταλήγουμε στην τελική μας πρόταση.
 8. Ακολουθεί νέα συνάντηση, όπου οριστικοποιούμε την πρόταση, η οποία παίρνει πια το δρόμο της.
 9. Γίνονται οι υπόλοιπες μελέτες, στατική, αντισεισμική, μηχανολογικές και υποβάλλεται ο φάκελος στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.
 10. Εκδίδεται η Άδεια Δόμησης και μετά αποφασίζεται πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
 11. Το έργο ξεκινάει υπό την επίβλεψη του γραφείου μας και συνεχίζεται η πορεία εργασιών, πάντα σε στενή συνεργασία με τον εργοδότη, ώσπου να τελειώσει.

Στόχος είναι το έργο να είναι όπως το φανταστήκαμε και καλύτερο, να γίνει όπως το έχουμε σχεδιάσει και συμφωνήσει, να έχουν τηρηθεί όλες οι τεχνικές και επιστημονικές προδιαγραφές οι οποίες θα έχουν εξονυχιστικά ελεγχθεί, ώστε να προκύψει ένα λειτουργικό αποτέλεσμα αισθητικά άρτιο, υπερβαίνοντας το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας.

Επιτυχία για εμάς είναι και ο πελάτης να μείνει ευχαριστημένος, αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Κάθε έργο το αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση και αντλούμε ικανοποίηση από τον σχεδιασμό του ως την τελική του υλοποίηση. Η επαφή είναι τόσο στενή, που το νιώθουμε κυριολεκτικά «παιδί» μας, αφού έχει βγει από τα σπλάχνα μας και το έχουμε φροντίσει σε όλη τη διάρκεια ανάπτυξής του, ωσότου έρθει η ώρα να σταθεί μόνο του στο χώρο και στο χρόνο, στο φως και στο σκοτάδι, στον άνεμο και στη βροχή, στη γαλήνη και στον σεισμό.

Πρωταρχικής σημασίας για το γραφείο μας είναι το κάθε έργο να έχει τη δική του μοναδική, ανεπιτήδευτη και έντονη προσωπικότητα, η οποία να αναδεικνύεται τόσο αβίαστα και φυσικά, ώστε μόλις το αντικρίσει οιοσδήποτε διερχόμενος από εκεί, να σταματήσει, να διαισθανθεί πως κάποιοι έχουν σοβαρά ασχοληθεί δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, να το θαυμάσει, να ευφρανθεί και να πει μέσα του, επιτέλους, ορίστε, γίνονται και σήμερα κτίρια αξιόλογα, διαφορετικά, πρωτότυπα, με στυλ και φαντασία, κτίρια που κάτι ανεξήγητο σε κάνει να θέλεις να βλέπεις και να συνομιλείς σιωπηρά μαζί τους.

Ναι, γιατί κάθε κτίριο, κάθε σπίτι, για εμάς έχει ψυχή!