Άρθρο 3ο: "Το ανακόλουθο πρόσωπο της Πολιτείας"... μέρος δεύτερο

Επαληθεύοντας άρθρο μου που δημοσιεύτηκε προφητικά τον περασμένο Ιούνιο σε Έντυπο Τοπικό (για Λαυρεωτική και Σαρωνικό) Περιοδικό (https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fen.calameo.com%2Fread%2F00436975819ea98253532&h=ATPyZHzh4k4vwU2Q5om-pqaLjJLc1x7sCF3j8mCIEdUcJzmS4f1mZED9PwASY3gP81XWmC5A5ovT_7yOyMPPEHtFS9f_0MMyaWtdJsib03ZRmtEG4ICSKBurC9UPGiv1v5RHBDQUpZ9F)

με τίτλο «Το ανακόλουθο πρόσωπο της Πολιτείας», το ΥΠΕΚΑ με σημερινή του ανακοίνωση δίδει την 8η κατά σειρά παράταση για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, αναβάλλοντας στην πραγματικότητα για πολλοστή φορά τη δημοσίευση του νέου Νόμου, που όλο εξαγγέλλεται και όλο «μαγειρεύεται» και όλο «έρχεται» και «θα» ...

Στο σημερινό (20-09-2017) Δελτίο Τύπου του Υ.Π. ΕΝ. (έτσι ονομάστηκε πλέον το ΥΠΕΚΑ) ανακοινώθηκε ότι:

«Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχος του σχεδίου νόμου, που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, είναι η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων που οδήγησαν στη δημιουργία ενός άναρχου και αυθαίρετου δομημένου περιβάλλοντος.

Ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου και για να μην υπάρξει κενό νόμου δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα Ν.4178/2013 για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης. Τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν οι Υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης».

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να προγραμματίσει ο,τιδήποτε στη χώρα των «παρατάσεων», των «έτσι θέλω», των αναδρομικών επιβολών φόρων-χαρατσιών-εισφορών, των συνεχών αλλαγών κατά «το δοκούν» του εκάστοτε «εξουσιάζοντος», της ασάφειας και της αλληλοσύγκρουσης-αλληλοαναίρεσης διατάξεων Νόμων, των πολλών ερμηνειών και της απέραντης γραφειοκρατίας που βαίνει διαρκώς αυξανόμενη παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, δεν έχει παρά να αλλάξει το κανάλι επιστημονικής φαντασίας που παρακολουθεί.

Ζητάμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευθυκρισία, εντιμότητα, αμεσότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, σεβασμό, ανθρωπιά και όλα τα αυτονόητα αγαθά μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Ζητάμε πολλά;